Divadlo Jonáša Záborského v tejto sezóne uvedie päť premiér

02.09.2013 Prešov

Prešov 2. septembra (TASR) - Prešovské Divadlo Jonáša Záborského (DJZ) dnes slávnostne otvorilo svoju 71. divadelnú sezónu. Okrem veľkého muzikálu Sherlock Holmes plánujú uviesť ďalšie štyri premiéry.
"V novej sezóne chystáme veľký muzikál Sherlock Holmes, ktorý bude mať premiéru 8. novembra. Potom budeme pokračovať zaujímavým titulom - muzikálom Drevené slzy, ktorým chceme vzdať hold slovenskému bábkarstvu a tiež rodine Stražanovcom, pretože starý otec Joža Stražana patrí k zakladateľom bábkarstva na Slovensku. Následne to bude Shakespeare Veselé panie z Windsoru. Pokračujeme Ostrovským, Nemá kocúr vždy hody v réžii Ľubomíra Vajdičku a niekde tam ešte vtesnáme rozprávku na malej scéne Červenú čiapočku, ktorá možno ani nebude Červenou čiapočkou," predstavil plány divadla v sezóne 2013/2014 jeho riaditeľ Ján Hanzo.
Divadlo sa okrem premiér v novej sezóne chystá aj na menšie stavebné úpravy. Podľa slov riaditeľa by ešte v tomto roku chceli vymeniť časť okien na novej budove divadla.
Pri slávnostnom otvorení novej sezóny riaditeľ zároveň zhodnotil aj starú. Predajnosť vstupeniek síce klesla z viac ako 84.000 na 71.000, ale podľa neho to zapríčinil fakt, že v sezóne 2012/2013 neuviedli veľkolepý muzikál. Ale tento rok ho chystajú, preto očakávajú vyššie číslo. Aj tie minuloročné výsledky však podľa riaditeľa nie sú najhoršie a korešpondujú s tými v predchádzajúcich rokoch.
V sezóne 2012/2013 v divadle odohrali 226 predstavení a uviedli šesť premiér.
 

Vyberte región